Начало | Контакти | Карта на страницата       English
                      
                                         Находища | Значими места | МузеиДопълнителни ресурси

  Конткати  
За връзка


Стоян Господинов Георгиев

e-mail: stoy@bourgas.org
ICQ: 68-732-071

За да предложите информация


Вашето име:
Вашият e-mail:
Относно:
Текст на съобщението:Представяне на проект Archeologia.Bourgas.org
Автор: Стоян Господинов Георгиев
Ученик от 11-ти клас, АЕГ "Гео Милев", Бургас
Преподавател по английски език: Красимира Митева

I. Обща информация
Уеб сайтът Archеologia.Bourgas.Org представя информация за археологически находища и исторически значими места в Югоизточна и централна България. Създаден е специално за участие в Националното съзтезание по WEB ДИЗАЙН "НЕПОЗНАТАТА БЪЛГАРИЯ". Предвидено е разширяване на сайта с предложени от посетителите материали. Сайтът е изграден на два езика - български и английски.

II Идея, Съдържание
Идеята за създаване на уеб сайт Archeologia.Bourgas.Org възникна като резултат от изследване, при което стана ясно, че историята на Бургаски регион и изобщо на Югоизточна България е един от най-слабо изследваните в рамките на страната ни. Причините са много, като една от тях е географското положение на тези земи - пограничен район и ограниченията, които доскоро съществуваха. Информацията е разпределена в 4 раздела, в хоризонтално и вертикално меню, осигуряваща лесна и интуитивна навигация.

Раздел: Археологически находища - наследство от древността:
Включва информация за археологически находища - снимков и текстов материла. В дясно меню са представени обектите с подробности. Ако богатството на една държава се състоеше в наследството на предците й, то България щеше да е сред най-богатите държави на света. Защото по нашите земи има не само много находки, но има и много цени находки, които доказват не само високата на културна активност, но и нейното ниво, Най-старото злато, най-стария некропол, най-голямото съкровище и т.н. са все неща които могат да се добавят към описанието на България

Раздел: Значими места: Културните забележителности
Вертикално меню дава достъп до информация за конкретните населени места. България е може би единственото място в Света, в което почти няма град или село, което да не може да се похвали с известен архитектурен или исторически паметник. Много от българските поселища са плод на стотици, а понякога и хиляди години на градеж, еволюция и ревностна защита от обитателите им.

Раздел: Музеи: Запазване на богатството
Музеите, които са представени в дясното меню да специално подбрани. България е може би единственото място в България, в което почти няма град или село, което да не може да се похвали с известен архитектурен или исторически паметник. Много от българските поселища са плод на стотици, а понякога и хиляди години на градеж, еволюция и ревностна защита от обитателите им. Най-старите български градове по нашите земи са също толкова стари колкото и най-старите световни столици и градове.

Раздел: Допълнителни ресурси
Представени са ресурси, които са използвани при изграждането на сайта. Информацията предатавена в някои от докладите и статиите е изключително полезна и издига самочувствието на българиан. Много учени и специалисти от XIX и XX век, работещи в различни области на познанието, полагат големи усилия, за да разберат кои сме ние, българите, откъде сме дошли и какъв е приносът ни в изграждането на човешката цивилизация. Поради липса на достатъчно исторически извори за най-древната ни история, са се появили множество хипотези и теории относно нашия произход, бит и култура. Това довежда до възникването на научни спорове. Днес вече има натрупана достатъчно информация, която ни позволява да възстановим с голяма точност българското минало.

III Етапи на създаване на сайта:
1) Избор на темата, така че да отговаря на тематиката на Националното съзтезание по WEB ДИЗАЙН "НЕПОЗНАТАТА БЪЛГАРИЯ" - Тайните на България - по-малко известни природни забележителности, исторически места и личности.
2) Събиране на фактологически, текстов и снимков материал, свързан с темата и подбор на информацията, която ще се включи в сайта. Превод на съответните материали.
3) Проектиране на информационната структура на сайта.
4) Проектиране на дизайн-а на сайта
5) Създаване на HTML и css.
6) Изработка на сайта
7) Изработка на търсачка в сайта
8) Инсталиране на сайта в Интернет
9) Тестване на сайта
10) Популяризиране

IV Технологии, индексация, популяризиране
При създаване на сайта са използвани програмни продукти: Photoshop CS2, Dreamweaver , Leapftp. Използвни технологии css, html, php. Сайтът е индексиран в следните портали и "търсачки" Msn.com, no-ip.info, amfibi.com, bulport.com, start.bg, bourgas.org, all.bg, alltheweb.com, altavista.com, amidalla.com, bba.bg, dir.bg, gbg.bg, info.bg, swarch.bg, yes.bg, yoobg.borsa.bg. google.com.

V. При изграждането на сайта са използвани материали, собственост на Бургаски археологически музей, Интернет източници на информация и лични архиви.

30.март.2006 г.
Ловеч  Навигация
  
   Находища


   Значими места

   Музеи

   Допълнителни ресурси